Aloo matar - pálivé zemiaky s hráškom

Aloo matar - pálivé zemiaky s hráškom

Indické jedlo z oblasti Pandžábu. Je stredne pálivé a varí sa zo zemiačikov, čerstvého hrášku a krémovej kari omáčky. Ako prílohu odporúčame celozrný ryžový pilaf. Vhodné aj pre bezlepkovú diétu.

Alergén: laktóza, orechy
 

Hotové jedlo bezlepkové, bez prídavných látok, bez pridaného cukru, bez umelých aróm a príchutí, bezmäsité, silne štipľavé.

Skladovanie pri bežnej izbovej teplote

Zloženie: Voda, Zemiaky. Hrášok. Cibuľa. Smotana. Maslo. Slnečnicový olej. Kešu oriešky. Cesnak. Paradajkový pretlak. Zázvor. Zrazené mlieko. Soľ. Prášok z červených čili papričiek. Kukuričná múka. Zelené a červené čili papričky. Koriander. Kurkuma. Rasca. Listy senovky gréckej.

PRÍPRAVA  A SKLADOVANIE

Na sporáku: obsah sáčku vyklopte do hrnca a ohrievajte za občasného miešania na miernom ohni cca 4 minúty.
V mikrovlnke: jedlo vyberte z obalu na tanier alebo do vhodnej nádoby a ohrejte cca 1 až 2 minúty pri výkone 700 W. Premiešajte a servírujte.
V horúcej vode: Jedlo môžete ohriať vložením sáčku do horúcej vody na 3 až 5 minút. Na hotelovej izbe sa jedlo vďaka tvaru sáčku dá zohriať priamo v rýchlovarnej konvici. V prírode použite na zohriatie kotlík s horúcou vodou prípadne použite vrecúško so samoohrevom. Po ohriatí otvorte sáčok, premiešajte a servírujte.

Skladujte pri teplote +1 až +30 °C

Otvorené jedlo uskladnite v chladničke a spotrebujte do 24 hodín.

Hmotnosť: 280g (bez prílohy)

Krajina pôvodu: India

Obrázok jedla: Zdobené krúžkami cibule, čili papričkou, hráškom a koriandrom.

2,70 € s DPH


Nový komentár

* (Povinné)

Prihlásenie