Dal makhani - čierna šošovica v pálivej omáčke

Dal makhani - čierna šošovica v pálivej omáčke

Pre Indov je toto jedlo rovnakým kultúrnym fetišom, akým sú pre Slováka bryndzové halušky. Je pálivé a varí sa z čiernej "šošovice" a paradajok v štipľavej smotanovej omáčke. Pokrm sa pripravuje pomaly, aby sa uvoľnila plná chuť strukovín do jedla. Vhodné pre celiatikov.

Alergén: laktóza, orechy
 

Hotové jedlo bezlepkové, bez prídavných látok, bez pridaného cukru, bez umelých aróm a príchutí, bezmäsité, silne štipľavé.

Skladovanie pri bežnej izbovej teplote

Zloženie: Čierna šošovica 12%. Smotana. Cibuľa. Červená fazuľa. Paradajkový pretlak. Slnečnicový olej. Maslo. Kešu oriešky. Soľ. Zázvor. Cesnak. Koriandrové listy. Čili prášok. Zelené čili papričky. Zmes korenín. Kurkumový prášok. Kardamóm. Škorica. Klinček.


Výživová hodnota na porciu:
Energia kcal  173,6
Energia kJ  726,7
Bielkoviny g  5,7
Tuky g  9,5
satur. tuky g  1,6
Sacharidy g  16,5
Cukry g  0
Sodík g  0,48
Vláknina g  2,1

 

PRÍPRAVA A SKLADOVANIE:

Na sporáku: obsah sáčku vyklopte do hrnca a ohrievajte za občasného miešania na miernom ohni cca 4 minúty.
V mikrovlnke: jedlo vyberte z obalu na tanier alebo do vhodnej nádoby a ohrejte cca 1 až 2 minúty pri výkone 700 W. Premiešajte a servírujte.
V horúcej vode: Jedlo môžete ohriať vložením sáčku do horúcej vody na 3 až 5 minút. Na hotelovej izbe sa jedlo vďaka tvaru sáčku dá zohriať priamo v rýchlovarnej konvici. V prírode použite na zohriatie kotlík s horúcou vodou prípadne použite vrecúško so samoohrevom. Po ohriatí otvorte sáčok, premiešajte a servírujte.

Skladujte pri teplote +1 až +30 °C

Otvorené jedlo uskladnite v chladničke a spotrebujte do 48 hodín.

 

Hmotnosť: 280g

Krajina pôvodu: India

Obrázok jedla: Ozdobené čili papričkou, škoricou, kešu orieškami a opečenou cherry paradajkou.

2,80 € s DPH


Nový komentár

* (Povinné)

Prihlásenie