Alfalfa BIO 80g

Alfalfa BIO 80g

Najlepší doplnok pre osoby v rekonvalescencii a športovcov - zvýši výkonnosť, ochráni svaly a kĺby

Alfalfa alebo tiež ďatelina sa v alternatívnej medicíne používa už celé storočia. O jej účinkoch vypovedá už sám názov al-fal-fa, ktorý pochádza z arabčiny a znamená „otec všetkých potravín“.

Keďže ide o strukovinu, nie obilninu, jej účinky sú od ostatných zelených nápojov odlišné.

Hlavným rozdielom je vysoký obsah bielkovín, asi 40 %, teda najviac zo všetkých známych potravín (toľko ich nenájdeme ani v mäse). Práve ony majú v spojení s ďalšími zložkami výrazný anabolický efekt (tj. podporujú výstavbu svaloviny a ďalších tkanív), čo z ďateliny robí ideálny potravinový doplnok pre športovcov, ťažko pracujúcich a rekonvalescentov. Ako doplnok stravy ju využívajú dokonca i kulturisti. Je vhodná skôr pre ľudí s tzv. rýchlim spaľovaním, čo sú tí, ktorí potrebujú mať v strave veľa mäsa. 

Ako alfalfa ovplyvňuje zdravie?

  • obsahuje radu dôležitých vitamínov a minerálov, hlavne fosfor, železo, draslík, horčík, vitamín A, C a E, chlorofyl, aktívne enzýmy a ďalšie zložky. Vďaka tomu priaznivo ovplyvňuje bunkový metabolizmus a pomáha chrániť a regenerovať organizmus,
  • je jedným z najčastejšie používaných prostriedkov proti reumatizmu,
  • pôsobí diureticky a pomáha pri liečbe zápalov močových ciest a prostaty,
  • spomaľuje starnutie, zvyšuje fyzickú silu a zdatnosť ,
  • chráni organizmus pred škodlivým pôsobením voľných radikálov,
  • šetrne detoxikuje,
  • ukľudňuje tráviaci trakt a podporuje správne zažívanie,
  • zlepšuje stav diabetikov,
  • prehlbuje prácu srdcového svalu a zlepšuje zrážanlivosť krvi,
  • obsahuje tzv. vitamín U, ktorý chráni pred vznikom žalúdočných vredov,
  • pomáha pri liečbe obezity,
  • zlepšuje kvalitu spánku.

Účinky alfalfy nastupujú pozvoľne, ale sú veľmi intenzívne. Nedoporučuje sa však jej dlhodobé užívanie – po dvoch až troch mesiacoch je vhodné zaradiť minimálne mesačné prestávku.

Odporúčané dávkovánie: 1–2 čajové lyžičky (2–4 g) denne

Návod na použitie: 1–2 čajové lyžičky rozmiešajte vo vode alebo v inom obľúbenom nápoji. Nepoužívajte horúce tekutiny, pretože teplo neutralizuje aktívne enzýmy.

Zloženie: prášok z výhonkov alfalfy

13,70 € s DPH

Nový komentár

* (Povinné)

Prihlásenie